Kategorier

Der er 22 varer.

Belysning og Lamper

Vælg den rigtige belysning

Når du vælger belysning til badeværelset, er der flere kriterier, der skal være opfyldt. Belysningen skal passe i badeværelsesstilen, der skal være en effektiv spejlbelysning ved vasken samt rumbelysning, uden mørke hjørner. Vand og el er en dårlig kombination, derfor er badeværelset delt op i sikkerhedszoner. 

LAMPER OG BELYSNING SKABER STEMNING I BADEVÆRELSET

Et rum "lever" først, når det har den rigtige belysning. Derfor er det vigtigt at hele rummet er oplyst og der ikke er dunkle kroge. Badeværelses lamper har forskellige funktioner, idet der skelnes mellem rumbelysning og spejlbelysning. 

Spejlbelysning der yder dig retfærdighed
Spejle er ikke hvad de har været, siger man. Men med den rigtige belysning over spejlet, får du den smukkeste udgave af dig selv. Det er vigtigt at lyset i en badeværelses lampe har en varm farve og ikke en kold farve, der får dig til at se grøn ud i ansigtet. Der skal være rigeligt lys over spejlet, så man får den bedste belysning til at lægge make up eller en tæt barbering. Lyset må ikke kaste skygger ned over ansigtet, derfor er væglamper over spejlet funktionelle. De monteres tæt på spejlets overkant, så lyset kastes tilbage i ansigtet.

LED-væglamper er en energirigtig lyskilde, der er økonomisk i brug og har en lang levetid. Derfor er LED væglamper et godt valg til belysning i badeværelset. For at få en god rumbelysning, kan der monteres en loftslampe eller spots i loftet. Her er det vigtigt også at huske brusenichen.  

Regler for belysning i badeværelset 
I badeværelset er der regler for hvilke lamper, der må monteres. Dette er af sikkerhedshensyn. Badeværelseslamper har en IP-mærkning, der fortæller hvor i rummet, de enkelte lamper er tilladt at montere. Det er vigtigt at overholde disse IP-kategorier, da vand og elektricitet er en farlig kombination. 

Kravene til lampen afhænger af, hvor vådt der er det sted, hvor du skal have lampen monteret. I vådzoner 0, 1 og 2 skal der bruges en IP 44 godkendt lampe. I Zone 3 må anvendes IP 20 klassificerede lamper. 

Se på side 186 i brochuren, hvordan zonerne I badeværelset er opbygget. 
 

cart-logo

Kurv  

Ingen varer

Fragt 0,00 DKK
Samlet 0,00 DKK

Check out

betalingskort
kontakt os
Fri fragt
Få et samlet tilbud